Vårt arbete

Hållbarhet Harlequin

Vårt hållbarhetsarbete syftar till att öka det positiva värdeskapandet. Vi vill att våra gäster ska erbjudas en spännande meny av hög kvalitet där besöket i sig blir en minnesvärd upplevelse. De produkter och råvaror vi använder oss av vill vi ska spegla vår filosofi av att vara en restaurang med stark norrländsk prägel. Därför har vi ett stort antal ölsorter som liksom råvarorna har lokal anknytning.

För oss som restaurang är kvalitet ett viktigt ledord och vi väljer lokala, ekologiska och rättvisemärkta produkter i den mån vi kan. Genom att efterfråga kvalitet hos våra leverantörer håller vi frågan aktuell.

Att tänka hållbart är viktigt på flera plan, inte minst inom mat och dryck. Om ett sällskap inte dricker upp en öppnad vinflaska kan de välja att lagra den i vårt vinhotell. Detta är möjligt tack vare tekniken Coravin. Vi tänker även på att minimera mängden vi slänger. Vårt matsvinn kontrolleras och matavfallet vägs när det hämtas, och tack vare goda förutsättningar i fastigheten har vi goda möjligheter till källsortering.